perjantai 5. lokakuuta 2012

Ajat ennen Googlea - The Times before Google

Mustaan Huoneeseen tulee kattoon asti ylettyvät kirjahyllyt ja näitä kirjoja on nyt sitten tullut väsäiltyä jonkun verran... 96 cm pitkä on jono!

Kirjoja tehdessäni mietin, kuinka paljon maailma on muuttunut. Yhteen pieneen laitteeseen mahtuu enemmän tietoa, kuin yhden kartanon koko kirjavarastoon. Läppäri on pienempi kuin yksi tuollainen kirja. Ja kuinka nopeasti tieto vanheneekaan tänä päivänä!

Kirjoja arvostettiin ja ne olivat kalliita, koska ne olivat taitavien käsityöläisten tekemiä, nahalla ja kultauksilla somistettuja. Tieto oli vain harvojen ja valittujen saatavilla...

There will be high book shelves in the Black Room and now I´ve been making the books to fill them up. If I put them on a row, the row is 96 cm long.

While making them I thought how the world has changed. One small machine can hold more information than all the books of a big and rich manorhouse. A Laptop is smaller than any of those books. And how quickly the information gets "old" nowadays!

The books were respected and they were expensive because they were hand made by gifted artesans, they were covered with leather and gold. Information and knowledge weren´t for everybody...


5 kommenttia:

 1. Just ihanan tunnelmallisia kirjoja! Olet ollut tosi ahkera! :)

  VastaaPoista
 2. Puhut asiaa. Ovathan kirjat tänäkin päivänä aika hintavia, mutta tosiaan, tietokirjoja ei tulisi kyllä ostettua. - Mutta todella uuttera olet ollut, kun olet noin ison kasan kirjoja tehnyt. Hatunnosto! Upeita!

  VastaaPoista
 3. Tee mulle pari kirjaa marraskuuksi!

  VastaaPoista
 4. Hui mikä määrä kirjoja ! Mahtava urakka ; D Hatunnosto täältäkin !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!