lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kasvihuone sai katon - vihdoinkin! - Greenhouse II

Ihan ensimmäiseksi: Kiitos kaikille uusille lukijoille ja kommentoijille. On aika hämmentävää ja ihanaa, että teitä on jo niin paljon... Tervetuloa kaikki!


First of all: Thank you all the new readers for your comments and reading this blog. I´ll put, from now on, a few words in english too :)


No huhhuh... Katto paikallaan. Se, mikä teki tästä vaikean, oli se, että kasvihuoneessa on oikeastaan vain kaksi seinää. Miten saada katto pysymään paikallaan? Toinen vaikeuttava asia oli se, että halusin katon ja etuseinän olevan irrallisia niin, että kasvihuoneen täydennys ja somistaminen on jatkossa helppoa.


Aikaisemmat vaiheet löytyvät postauksesta "Kasvihuonetalkoot" ja tässä nyt loppusuora. 
The greenhouse has removable walls and roof, so that decorating and changes are easier later.
Olen aika rivakalla tahdilla tehnyt puutarhaa, koska Lahden Puutarhaseura toivoi sellaista osastolleen Lahden Pihapiiri-messuille huhtikuussa. Toisen nukkekodin puutarhan messuille tekee taiteilija Marko Suomi. 


Puutarhan olisin joka tapauksessa nukkekotiin tehnyt, hieman hitaammalla aikataululla tosin. Mutta yllytyshullu on aina yllytyshullu... Ja toki pihapiiri olisi voinut olla hieman pienempikin, mutta jos tehdään, niin tehdään sitten kunnollinen!


Tässä kuvassa puutarha tämänhetkisessä tilassaan. Omenapuukin on istutettu paikoilleen. Puuprojektiin palaan vielä myöhemmin.


Garden at this very moment:12 kommenttia:

 1. Hyvinhän sä onnistuit! Puutarha näyttää tosi upealta, siellä on mukava nukkekotiväen olla. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää jälkeä. On tosi hieno!

  VastaaPoista
 3. Aivan upean näköistä. Kaikki on niin kohdallaan. Koko puutarha on ihana!

  VastaaPoista
 4. Missäs komposti on? Vai kasvaako siellä jo kurpitsaa? :) Aivan mieletön puutarha valmistumassa. Siitä tulee varmasti messujen hitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, komposti näköjään törröttää tuossa yhdessä istutuslaatikossa :D Siinä on kesäkurpitsa, jonka lehdet menevät kylläkin uusiksi. (Ja tulee sille löytymään parempi paikkakin)

   Poista
 5. Ihan mielettömän kaunista ja siistiä jälkeä. Ihana.

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva nähdä tällainen kokonaiskuva! Tiilimuuri ja valmiit kukkapenkit on erityisen ihania, kokonaisuudesta tulee tietysti vielä mahtavampi, kunhan saat penkkeihin lisää kasveja!

  VastaaPoista
 7. Puutarha on aivan ihana! Olet kyllä tosi taitava!

  VastaaPoista
 8. On tuo kasvihuone kyllä kaunis!! :) Upea kokonaisuus syntymässä! :)

  VastaaPoista
 9. Tykkään kyllä hirmuisesti tästä puutarhaprojektistasi. kasvihuone on ihastuttava. ja tiilimuurista tykkään ihan erityisesti. Loistoideoita!

  VastaaPoista
 10. Tiilimuuri (ja kasvihuone sen lämmössä ja suojassa) on minunkin lemppari. Oikeassa elämässä sen saaminen olisi aika hankalaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!