lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pelargoni ja pari muuta, tuntematonta

Usein, varsinkin kun teen juttuja puutarhaan, ajattelen jotain ihmistä. Kuunliljoja tehdessäni ajattelen äitiäni, jolla on hienoja hostia pienessä puutarhassa ja josta saan jakotaimia joka vuosi omaan puutarhaani. Kasvihuonetta tehdessäni ajattelin Annea, jolla on varmaan 30 erilaista lajiketta tomaatteja omassaan. Omenapuun lehtiä liimaillessani ajatukset veivät yli kolmenkymmenen vuoden taakse: parhaan ystäväni isoäidillä oli hyväsatoisia omenapuita pihassaan ja niistä tehtiin ihanaa, kirpeää sosetta, jota sitten talvella syötiin hyvällä ruokahalulla. Ystäväni lapset kutsuvat, jo edesmennyttä, isoisoäitiään tänäkin päivänä "omenamummoksi". Pelargoneja nyprätessäni ajattelin Annelia, jolla on lukuisia erilaisia pelargoneja ja uusia kannetaan, ulkomaillekin asti vieviltä, puutarhareissuilta.


Aurinko lämmitti ihanasti työpöydän ääresä. Melkein tuli hiki.


Pelargoni on kuulemma "valkoinen ruusunnuppu-pelargoni" (asiantuntijalausunto:). Kukkahylly tulee kasvihuoneeseen. Se on tehty balsasta ja koristeet taivutin rautalangasta.

Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia. :) Osaisinpa minäkin väsätä yhtä kauniita, huoh! Mistä oikein teet kukkaset? Jos pulma onkin materiaalissa, eikä minussa. ;D Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

  VastaaPoista
 2. Kauniita tosiaan. Lehdet on ilmeisesti tekokukista, mutta mistä nuo valkoiset kukat?

  VastaaPoista
 3. Leikkasin kreppipaperista suikaleita, jotka leikkasin neliöiksi. Ne pyörittelin sormien välissä pieniksi, tiiviiksi palloiksi ja sitten vain dippailin liimaista, pienelle lenkille taivutettua rautalankaa paperipallokasaan. Ylimmässä kuvassa näkyvät palat ja pallot.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tiedosta. Löysin pari pientä saviruukkua, joten tämä vinkki menee kyllä kokeiluun.

  VastaaPoista
 5. Tulinpa heti kurkkimaan että onko mitään uutta täällä ja oi kuinka kauniita pelargonioita löysinkään. Ja nuita muitakin ihastelin. On kiva kun on ohje vinkkiäkin. Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!