perjantai 17. helmikuuta 2012

Lepopaikka puutarhassa - Swing

Tuulen tuivertaessa ja lumen tuiskutessa ulkona, minä mietiskelin kesää ja sitä, millaisessa paikassa olisi mukava nauttia virvokkeita ystävien kanssa. Viime kesänä meille tehtiin ihan oikea pergola, jonne odotan kärhöjen ja kuusamien muodostavan suojaisan, varjoisan keitaan. Sellaisen halusin myös nukkekodin puutarhaan.


Pergola tuntui toisaalta ihan hyvältä idealta, mutta koska tilaa on rajallisesti (aina sama ongelma!), keksin, että yhdistän pergolan ja keinun. Yksi päivä ja vähän toistakin, vierähti pöydän ja keinun kimpussa, yksi päivä meni köynnöksiä näprätessä.


Materiaaleina käytin pöytään bambutablettia ja balsaa (jalat), keinu on rakettitikuista, jätskitikuista ja balsasta. Pöytäliina on paitiksen hihasta ja köynnökset paperista ja tekokanervan kukista. Astiat ovat ostettuja.


Paremmin kasveja tunnistavat ja nimeävät ystäväni kertoivat, että tuo kuusama on weigela florida 'Nana Variegata', komeakotakuusama, ja valkokukkainen kärhö on 'Valge Daam'. Se onkin hyvä valinta, koska se kukkii pitkään näyttävin, valkoisin kukin. Kuusamat taas kuuluvat oleskelualueiden läheisyyteen ihanan tuoksunsa takia...2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen lepopaikka. Tekisi mieli sinne istahtaa, mutta taitaa olla liian pieni... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!