tiistai 14. helmikuuta 2012

Vasta-alkaja - A beginner

Kun pyörin netissä blogeissa ja nukkeotiaiheisilla sivuilla, ihmettelin monasti, miten uskomattoman hienoja kalusteita ihmiset tekivät. Meni hetki, ennen kuin opin erottamaan ostetut ja itse tehdyt kodit.

Tähän mennessä olen löytänyt nukkekkoteilijoista seuraavat pääryhmät:
 • Kaikki tehdään itse. Ihan kaikki, taloa myöden
 • Kaiki ostetaan valmiina
 • Sekoitetaan itse tehtyä ja ostettua
 • Nämä hurjat, jotka antavat lastensa leikkiä nukkekodilla!
Eli aloittelijan kannattaa olla silmä tarkkana, eikä kuvitella olevansa maailman ainoa, surkea, nakkisorminen räpeltäjä, sillä välin kun "kaikki muut" värkkää upeita, yksityiskohtaisia juttuja. 

Kuulun itse tuohon kolmantena mainittuun ryhmään. On niin hauska haastaa itsensä ja yrittää tehdä jotain. Monasti mietin toteutustapaa pitkäänkin ennen kuin ryhdyn hommiin. Ostotavaroihin turvaudun siksi, että neuroosini on se, että kaiken pitäisi olla mahdollisen luonnollisen näköistä ja "oikeaa". Taitoni eivät riitä metalli- ja lasitöihin. Keramiikkakin on aika hakusessa. 

Tämä vaatekaappi taisi olla ensimäinen valmistamani kaluste. Tein sen tammikuussa 2011. Materiaalina balsa.


One of my first self made furnitures.

Kaapin piti tulla makuuhuoneeseen, mutta on liian leveä huonejärjestyksen vaihduttua. No, se odottelee paikkaansa.

3 kommenttia:

 1. jee! hyvä minttumeirami. tää on kiva. oikein kiva. kiitos. -soili-

  VastaaPoista
 2. Sorrun aloittelijana juuri tuohon, että kuvittelen kaikkein upeimpienkin palatsien olevan itse omin käsin tehtyjä tyylikalusteita myöten tietenkin ;) Pikku hiljaa alkaa kyllä silmät avautua siihen että harrastuksessa voi olla kyse puhtaasti keräilystä tai puhtaasti käsillä tekemisestä tai kummastakin.

  Sitten kuulun tietenkin vielä niihin, jotka antaa lasten leikkiä nukkekodilla. Joskus vielä julkaisen kuvan siitä, miltä tlossa näyttää leikkien jälkeen ; ) Mitään ei voi kyllä tehdä balsasta eikä mitään kalliita keräilyesineitä kannata ostaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!