keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Pesukone - Washing machine

Lopputalvesta 2011 sain yläkerran huoneen käyttööni. Ikkunan eteen tuotiin L-muotoinen työpöytä, jonka lyhyemmälle siivekkeelle asetettiin nukkekoti ja pääsin levittäytymään. 


Kun nukkekotiharrastaja levittäytyy, siitä on leikki kaukana: pahvirasioita, korkkeja, epämääräisiä paloja muovia, metallia, puuta, lasia ja kankaita, veitsiä, saksia, leikkureita, sahoja, mannaryynipusseja, kahvipusseja, muovailumassapaketteja, helmiä, pitsien ja nauhojen pätkiä, lankakeriä, vaahtomuovinpaloja, tekokukkia, helmiä ja kaikkea mahdollista muuta, mitä normaali ihminen pitää ihan puhtaasti roskana, on tungettu pöydät, hyllyt ja laatikot väärälleen. Erilaisia liimoja, teippejä, maaleja ja lakkoja (myös vanhat kynsilakat käy) alkaa huusholliin kerääntyä ihan vaivihkaa. Ja jos joku muu perheenjäsen sattuu tarvitsemaan pätkän rautalankaa, niin toki; tervetuloa tutustumaan valikoimaan!Ymmärtäväiset lähimmäiset alkavat ymmärtää ajan mittaan, että esim. Strepsils-painopakkausta ei heitetä pois kysymättä ensin hörhöltä. Juu, ei heitetä pois... siitä tehdään pesukoneen luukku!


Pesukoneen tein siis pahvista ja koska kodinkonetoimittaja on sama, kuin se, joka toimitti jääkaapin, pintamateriaaliksi valikoitu sama, himmeä "teräs". Tuikkukipot ovat myös ehtymätön inspiraation ja materiaalin lähde. Yhden tuikkukipon reunasta leikkasin ohjauspaneelin ja toisesta tuikkukiposta tehtiin pesukoneen rumpu. Taas on kuvassa näkyvissä pientä röpöä, mutta pesukoneen ollessa paikallaan, eivät enää pistä silmään.

1 kommentti:

  1. Pesukone on upea. Luulin sitä muista kuvista katsellen ostokoneeksi. Kiitos tästä ohjeistuksesta. Luulen, että Kardemummakadullekin tulee rosterikoneet jonain päivänä kun pyykkihuoltoon asti pääsen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!