sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Valkea Kuulas - Apple tree

Nukkekodin puutarhassa pitää ehdottomasti olla myös hedelmäpuita. Lehtipuiden tekeminen tuntui haastavalta ja vaikealta. Mietin massoja ja rautalankaviritelmiä ja murehdin sitä, kuinka saisin puusta kasvutavaltaan mahdollisen luonnollisen näköisen. Koiran kanssa metsäkävelyllä silmäni osuivat jo lehdettömiin mustikanvarpuihin ja siinä oli vastaus ongelmaan.

Karsin varvuista ylimääräisiä haaroja ja maalasin ne akryyliväreillä ruskeiksi. Liimalla ja rautalangalla sain lisättyä perusrunkoon lisäoksia, joilla sain muokattua puun muotoa haluttuun suuntaan.
Vinkki: hedelmät kannattaa kiinnittää oksiin ennen lehtiä, muuten jotuu osan lehdistä liimailemaan takaisin paikalleen uudemman kerran...

Valkea Kuulas on ehdoton suosikkini.
10 kommenttia:

 1. Oi, oi, ihana omenapuu! Mielenkiinnolla tutkin blogiasi.

  VastaaPoista
 2. Huh, mikä homma omenapuussa täytyy olla, mutta lopputulos on upea! Blogissasi on paljon kaunista katseltavaa, mukava löytää uusia näppäriä nukkisharrastajia :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille! Teidän bloginne ovat inspiroineet minua tällä taipaleella ;) Omenapuussa todellakin oli kova homma. Tein sitä jo tovin joulun tienoolla, mutta hermot meni, kun jouduin leikkelemään jokaisen lehden erikseen - saksilla. Leikkurilla lehtien teko sujuikin sitten joutuisammin ja sain urakan saatettua loppuun.

  VastaaPoista
 4. Olipas mukava löytää blogisi, liityinkin heti lukijoihin :)

  Todella komea omenapuu tulossa. Minulla se on vastaa haaveissa, yritän saada talon ensin "valmiiksi".

  Olen fb:ssa ihan toivottoman laiska, käyn ehkä kerran kahdessa kuukaudessa, mutta täytyy yrittää muistaa joku kerta silti liittyä Nukkekoti-ryhmään. Kiitos kutsusta.

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiva kun olit jättänyt viestin, muuten en olisi löytänyt blogiasi. Näitä blogeja kun on niin mahdottoman paljon uusiakin, ettei tule etsimällä etsittyä tutustumistakaan varten. Hyvä kun ehtii "tutuissa paikoissa" käydä vierailemassa. Omenapuu on hyvin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anja. Totta, blogeja on pilvin pimein, toinen toistaan kiinnostavampia :)

   Poista
 6. Minä seurasin heti tänne Loten ja Anjan perässä. Upeita omenia, upea puu. Hieno blogi.

  VastaaPoista
 7. Täällähän tämä omenapuu-proggis on selitettynä! :)Taian lukea kuitenkin ajatuksen kanssa loputkin blogisi postaukset ennenkun painun oman puuni kimppuun. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!