tiistai 28. helmikuuta 2012

Rimakauhua

Pitäisi tehdä potageriin ruohosipuleita, persilijaa, muutamia parsakaaleja ja -kukkakaaleja. Salviaakin saisi olla ja rosmariinia. Kasvihuoneen hyllyyn chilejä ja jotain pieniä, kivoja kukkia. Mutta! Kuka hullu jaksaa leikellä niitä millin lehtiä ja miten ihmeessä teen persilijan? Ja minkä näköisiä ne kaalinlehdet nyt sitten oikeastaan ovat? Ja miten nukkekodin puutarhassa saan rosmariinin ja salvian niin eri näköisiksi, että ne erottaa toisistaan? Miettikääpäs mansikanlehteä... Koiralenkillä olen ratkonut mielessäni näitä ongelmia ja raparperin varret tuntuvat ihan helpolta nakilta. Etsin muiden blogeista ideoita, eikä yhtään helpota oloa, kun näkee kuinka taitavia tekijöitä on Suomi ja koko muu maailma väärällään.

Nyt sitten "lusmuilen" tässä koneella. Naapurin poikakin tuli sopivasti hoitoon, kun äiti lähti tikkauttamaan leukaansa epäonnekkaiden lumitöiden jälkeen. Tänään lunta on tullut lähemmäs 20 cm.

Rakastan astioita oikeassa elämässä, niin myös nukkekotielämässä. Uskomattoman ohuet, pienet purkit ja kannut sykähdyttävävät aina. Astiamakuni on aika yksinkertainen ja kotona suosin Teemaa. Nukkekotimaailmassa niin simppeleitä astioita on vaikea löytää.
Nämä ovat ensimmäisiä astiaostoksiani, muistaakseni Minimaailmasta.

Nyt käyn kaivamassa takin taskusta yhdestä tekopersikkapuusta nyppimäni lehdet ja lähden kokeilemaan samettiruusun lehtien tekoa. Nehän ovat sellaiset liuskeiset ja ehkä aika helpot. Kyllä sitä hulluutta sen verran meikäläisestäkin löytyy...

3 kommenttia:

 1. Kiva kun innokkaasti kirjoittelet, on aina jotain luettavaa. :) On ne miniastiat kyllä söpöjä! Itse sorruin ostamaan eilen kaksi minimurokulhoa. :) Hyvä idea että froteepyyhkeestä saa ruohoa. Pitää muistaa... Mukavia minihetkiä! Sinäkin olet taitava tekijä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Iizu, kannustuksesta :) Froteepyyheidea on peräisin Titalta (http://tiny-little-life.blogspot.com/), en tiedä mistä hän on sen ehkä bongannut. Tittaan olen "tutustunut" Facebookissa Nukkekotiharrastajat-ryhmässä (ja vähän yhdessä puutarharyhmässäkin).

  VastaaPoista
 3. Minä olen sen jostakin kotimaisesta blogista bongannut joskus, tai ihanitse-foorumilta, kenties. :)

  Titta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!